On-line - Dietetyka - podstawy
Zawód: DIETETYK
Na szkoleniu dowiesz się, w jaki sposób komponować jadłospis, by zyskać zdrowie oraz wymarzoną sylwetkę. Wytłumaczymy Ci, jak codzienny wybór składników odżywczych ma wpływ na Twoje samopoczucie, a także nauczymy Cię stopniowej zmiany nawyków żywieniowych, abyś cieszył/-a się zdrowiem, energią oraz odpowiednią masą ciała.
Dla kogo?
Szkolenie jest skierowane do osób pracujących lub aspirujących do pracy w zawodzie dietetyka, a także osób zainteresowanych zagadnieniami związanymi z komponowaniem zdrowego jadłospisu, wpływem składników odżywczych na samopoczucie oraz nauką stopniowej zmiany nawyków żywieniowych dla zdrowia, energii i właściwej masy ciała.
Program szkolenia
Moduł I. Podstawy dietetyki (9 godz.)
- Budowa układu pokarmowego - trawienie węglowodanów, tłuszczów i białek
- Składniki pokarmowe stanowiące źródło energii
- Charakterystyka węglowodanów
- Charakterystyka tłuszczów
- Charakterystyka białek
- Składniki pokarmowe niezbędne a niedostarczające energii (błonnik, prebiotyki, postbiotyki, synbiotyki)
- Składniki pokarmowe nie dostarczające energii: składniki mineralne, witaminy
- Piramidy zdrowego żywienia INŻ., prof. Jarosza, FAO WHO, która stosować w pracy z pacjentem
- Żywność funkcjonalna panaceum na choroby cywilizacyjne?
- Nowe diety HIT czy Kit?
- Suplementacja i żywność specjalnego przeznaczenia
- Planowanie jadłospisów
Moduł II. Anatomia (3 godz.)
- Anatomia człowieka
- Budowa ogólna człowieka
- Czynniki wpływające na motywację do zmiany nawyków
- Promocja zdrowia
- Fizjologia chorego i zdrowego człowieka: choroby cywilizacyjne i autoimmunologiczne- co może dieta?
Moduł III. Psychologia zdrowia ( 4 godz. )
- Czynniki warunkujące wprowadzenie zdrowego stylu życia
- Praca z pacjentem/klientem - komunikacja empatyczna
Korzyści:
- Zdobycie wiedzy o komponowaniu zdrowego jadłospisu
- Zrozumienie wpływu składników odżywczych na samopoczucie i sylwetkę
- Nauka stopniowej zmiany nawyków żywieniowych
- Zdobycie umiejętności planowania jadłospisów
- Zrozumienie anatomii i fizjologii człowieka w kontekście żywienia
- Rozwinięcie umiejętności komunikacji z pacjentem/klientem w kontekście zdrowego stylu życia
Co po szkoleniu?
Kurs pozwala uzupełnić wiedzę niezbędną do pracy jako dietetyk. Jest również przydatna przy zmianie własnych nawyków, oraz wsparciu swoich najbliższych w stworzeniu profesjonalnej diety. To także znakomity wstęp do dalszej edukacji w zakresie zdrowego żywienia.
Termin: 20,21,27,28 kwietnia, godz. 10:00 - 14:00
Czas trwania szkolenia: 16 godzin (4 dni)
Cena: 549 zł
Dla słuchaczy Szkół Cosinus 10% zniżki
Zapisy i informacje na oosir@cosinus.pl oraz pod nr telefonu 797 995 486.
Dopełnieniem zapisu jest wpłata kwoty należnej za kurs na konto o numerze:
17 1240 3116 1111 0011 3006 9404 Bank Pekao
w tytule przelewu należy podać Imię i Nazwisko uczestnika oraz nazwę kursu.
Potwierdzenie przelewu należy przesłać na adres e-mail: oosir@cosinus.pl
Na szkoleniu dowiesz się, w jaki sposób komponować jadłospis, by zyskać zdrowie oraz wymarzoną sylwetkę. Wytłumaczymy Ci, jak codzienny wybór składników odżywczych ma wpływ na Twoje samopoczucie, a także nauczymy Cię stopniowej zmiany nawyków żywieniowych, abyś cieszył/-a się zdrowiem, energią oraz odpowiednią masą ciała.
Dla kogo?
Szkolenie jest skierowane do osób pracujących lub aspirujących do pracy w zawodzie dietetyka, a także osób zainteresowanych zagadnieniami związanymi z komponowaniem zdrowego jadłospisu, wpływem składników odżywczych na samopoczucie oraz nauką stopniowej zmiany nawyków żywieniowych dla zdrowia, energii i właściwej masy ciała.
Program szkolenia
Moduł I. Podstawy dietetyki (9 godz.)
- Budowa układu pokarmowego - trawienie węglowodanów, tłuszczów i białek
- Składniki pokarmowe stanowiące źródło energii
- Charakterystyka węglowodanów
- Charakterystyka tłuszczów
- Charakterystyka białek
- Składniki pokarmowe niezbędne a niedostarczające energii (błonnik, prebiotyki, postbiotyki, synbiotyki)
- Składniki pokarmowe nie dostarczające energii: składniki mineralne, witaminy
- Piramidy zdrowego żywienia INŻ., prof. Jarosza, FAO WHO, która stosować w pracy z pacjentem
- Żywność funkcjonalna panaceum na choroby cywilizacyjne?
- Nowe diety HIT czy Kit?
- Suplementacja i żywność specjalnego przeznaczenia
- Planowanie jadłospisów
Moduł II. Anatomia (3 godz.)
- Anatomia człowieka
- Budowa ogólna człowieka
- Czynniki wpływające na motywację do zmiany nawyków
- Promocja zdrowia
- Fizjologia chorego i zdrowego człowieka: choroby cywilizacyjne i autoimmunologiczne- co może dieta?
Moduł III. Psychologia zdrowia ( 4 godz. )
- Czynniki warunkujące wprowadzenie zdrowego stylu życia
- Praca z pacjentem/klientem - komunikacja empatyczna
Korzyści:
- Zdobycie wiedzy o komponowaniu zdrowego jadłospisu
- Zrozumienie wpływu składników odżywczych na samopoczucie i sylwetkę
- Nauka stopniowej zmiany nawyków żywieniowych
- Zdobycie umiejętności planowania jadłospisów
- Zrozumienie anatomii i fizjologii człowieka w kontekście żywienia
- Rozwinięcie umiejętności komunikacji z pacjentem/klientem w kontekście zdrowego stylu życia
Co po szkoleniu?
Kurs pozwala uzupełnić wiedzę niezbędną do pracy jako dietetyk. Jest również przydatna przy zmianie własnych nawyków, oraz wsparciu swoich najbliższych w stworzeniu profesjonalnej diety. To także znakomity wstęp do dalszej edukacji w zakresie zdrowego żywienia.
Termin: 20,21,27,28 kwietnia, godz. 10:00 - 14:00
Czas trwania szkolenia: 16 godzin (4 dni)
Cena: 549 zł
Dla słuchaczy Szkół Cosinus 10% zniżki
Zapisy i informacje na oosir@cosinus.pl oraz pod nr telefonu 797 995 486.
Dopełnieniem zapisu jest wpłata kwoty należnej za kurs na konto o numerze:
17 1240 3116 1111 0011 3006 9404 Bank Pekao
w tytule przelewu należy podać Imię i Nazwisko uczestnika oraz nazwę kursu.
Potwierdzenie przelewu należy przesłać na adres e-mail: oosir@cosinus.pl