Wykonuje czynności związane z produkcją różnego rodzaju wyrobów cukierniczych np. ciast, lodów, deserów o różnych gramaturach i kształtach przekładanych nadzieniami oraz ich dekorowanie. Ma również możliwość realizacji swoich autorskich pomysłów. W zawodzie tym istotna jest wyobraźnia, umiejętność modyfikowania przepisów, dostosowywania ich do okoliczności. Cukiernik to nie tylko rzemieślnik, lecz także artysta, który wyczuciem smaku i estetyką potrafi zachwycić klientów swoimi kulinarnymi kreacjami.
SZKOŁA BRANŻOWA I STOPNIA "COSINUS PLUS" W WARSZAWIE2 piętro, pokój 1
Dyrektor Szkoły Tomasz Madej, e-mail: t.madej@cosinus.pl Wicedyrektor Szkoły Adrian Święcicki, e-mail: a.swiecicki@cosinus.pl
Chcesz dowiedzieć się więcej o kierunku?
Zostaw swoje dane, oddzwonimy i odpowiemy na Twoje pytania.